Hírek

A Hyundai a legkisebbekre is gondolNapjainkban az úgynevezett társadalmi felelősségvállalás eszméje egyre inkább népszerű a nagyvállalatok világában. Ez nem csak azért nagyszerű, mert olyan alapítványok, intézmények, közhasznú szervezetek kapnak segítségek, amelyeknek igazán szükségük van minden támogatásra, hanem azért is, mert így a vállalatok példát mutatnak a dolgozóiknak és a környezetüknek egyaránt.Fontos, hogy egy sikeres és jó nevű cég elöl járjon az olyan eszmék képviseletében, mint az emberi jogok védelme, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás. A Hyundai Holding Kft. is ezen vállalatok közé tartozik, amelynek egy aktuális példája, hogy idén decemberben egy 680 000 Ft-os BCM készülékkel lepte meg a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt. Ez a készülék a 8. kerületi I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán lesz üzembe helyezve, ahol a művese osztályon (Magyarország egyetlen aktívan működő gyermek dialízis központja), mint egyetlen ilyen gép, több száz vizsgálatot tesz lehetővé a gyermekek dialízise során, ezzel hozzájárulva az apró életek megmentéséhez.A több, mint fél millió forintos készüléket Kovács Pál a Hyundai Holding Kft. ügyvezető igazgatója adta át a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány elnökének Prof. Dr. Szabó Attilának, − aki egyben a gyermekklinika igazgatója is − 2017. december 5-én, a művese osztályon dolgozó szakorvosok, szakasszisztensek, dializáló nővérek jelenlétében.A képen: Prof. Dr. Szabó Attila, igazgató, Dr. Pethő-Orosz Petronella, klinikai szakorvos és Kovács Pál ügyvezető igazgató

A BCM (Body Composition Monitor) készülék egy testösszetétel vizsgáló eszköz, amellyel pontosan megállapítható, hogy a vesepótló kezelésben résztvevő (vizelettel nem rendelkező) gyermekekről mennyi folyadékot kell eltávolítani. Az új készülékkel a Hyundai hozzájárult ahhoz, hogy az ország számos településéről a klinikára kerülő gyermekek kivizsgálása, kezelése és gondozása a szülőkkel együtt a leghatékonyabban, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva történjen.

A Hyundai a 2018-as évben is több ilyen megmozdulást tervez, és az adományozás és CSR tekintetében a jövő évre vonatkozóan a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal stratégiai szintű együttműködést alakítanak ki.A képen: Prof. Dr. Szabó Attila igazgató, Szanka Tímea, alapítványi koordinátor, Kovács Pál ügyvezető és Fonay Gergely marketing vezetőEgy rendkívül sikeres évet zárt a Hyundai egy igazán szép gesztussal. Reméljük még sok ilyen aktivitásról számolhatunk be a jövőben.

Bővebben az alapítványról itt olvashatnak:https://www.facebook.com/gyermekklinika/
http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu/info.aspx