Hyundai innováció

Tökéletesebb tervezés, élvonalbeli technológiákkal

Egy virtuális térben automatikus szimuláció és 3D digitális tervezés segítségével létrehozunk egy járműmodellt. Ezek a modellek számos teszten – például szimulációs elemzés, installációs értékelés – átesnek, amelyek nyomán előzetesen kiszűrhetők a potenciális problémák, így optimalizálható a tervezési folyamat, és lerövidíthető a fejlesztési periódus.

Karosszéria szerkezet tervezés

A karosszéria szerkezete hasonló az emberi csontvázéhoz: egy olyan alap,amelyre a fődarabok (pl. motor, futómű), valamint számos kényelmi funkció ráilleszthető. Az autótól elvárt összes tulajdonságot és értéket – többek között szilárdság, ütközési ellenállás, aerodinamika, zaj, takarékosság, helykínálat – figyelembe vesszük a vázszerkezet tervezése során. Így valósítható meg a biztonságos, kényelmes, gyors és gazdaságos gépkocsi.

Futómű tervezés

A futómű szerkezetek biztosítják a jármű mozgatásához szükséges energiát, illetve lehetővé teszik annak vezetését. A futómű rendszer alkotóelemei a felfüggesztés, a kormánymű, az üzemanyag-ellátó rendszer, a hűtőrendszer, a kipufogó- és szívórendszer, a rögzítő elemek, valamint a vezérlő és fékrendszerek.

Funkcionális tervezés

A jármű külső és belső kialakítása során arra törekszünk, hogy kellemes, kényelmes és biztonságos környezetet teremtsünk az utasok számára. Az adaptív fényszórónak nevezett új technológia lehetővé teszi, hogy a tompított fényforrás a kormánykerék elfordítását követve balra vagy jobbra forduljon, megvilágítva azt a területet, amerre a vezető néz. Ezen felül az utasok számától, illetve a jármű kereszttengely körüli elforgásától függően automatikusan változik a fényszóró-magasság.

Elemzés

Kellemetlen zajok és rezgések (NVH) elemzése. A vezetés közben keletkező zajok és vibrációk kordában tartása érdekében kielemezzük a rezgések kiváltó okait, illetve azok utasokra való átterjedésének módját.. Ezt a folyamatot számítógépes szimulációval, még a valós autó legyártása előtt elvégezzük. Miután a kezdeti elemzések során szerzett tapasztalatok alapján meghatároztuk az optimális megoldást, legyártható a jármű prototípusa.

Tartóssági elemzés

Egy virtuális autómodell alapján mennyiségi adatok gyűjthetők azokról az erőhatásokról, amelyek vezetés közben az útfelület irányából a futóművet és a karosszériát érik. Ezen folyamat nyomán részletes modellezést és tartóssági elemzést végzünk. Az autó karosszériájára és a futómű legfontosabb alkatrészeire vonatkozó, kezdeti tartóssági értékelés lehetővé teszi, hogy beazonosítsuk a lehetséges problémákat, és a teljesítmény növelésére, illetve a költségek és a tömeg csökkentésére irányuló megoldásokat dolgozzunk ki. Az így szerzett információkat hasznosítjuk a tervezési folyamatban.